f Munngodt: Quiche Lorraine

30/03/2010

Quiche Lorraine

Ingredienser:
250 g hvetemel
170 g smør
1 ts salt
1 egg

200 g bacon
150 g emmentaler
2 hele egg
2 eggeplommer
2,5 dl fløte (38%)
2,5 dl melk

Fremgangsmåte:
Bland sammen smør og mel, til en ensartet masse. Tilsett 1 egg og saltet, og rør det inn. Sett deigen på kjøl i 1 time.
Stek så baconet sprøtt, og sett til side. Fordel deigen i en paiform, og stek i ca. 13 min på 180 grader. Bland imens melka, fløten og egget sammen i en bolle. Smak til med krydder. Grovhakkk osten. Ta paiformen ut av ovnen, og tilsett baconet, osten og fløteblandingen. Stek dette i ca 25 min på 180 grader. Paien er klar til servering når den har blitt varm/lunken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar