f Munngodt: Oksegryte fra Kerala + naan

02.06.2010

Oksegryte fra Kerala + naan





Ingredienser:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
3 ss finhakket ingefær
1 ts malt karry madrass
4 fedd hvitløk
1 ss korianderfrø
2½ dl mørkt øl
½ ss sennepsfrø
3 nellikspiker
1 ts spisskummenfrø
2 ts sort pepper
2 ss hvitvinseddik
2 løk
1 ss chilipulver
1 ss hvetemel
3 ss gresk yoghurt
litt honning

Fremgangsmåte:
Stek kjøtt, salt, halvparten av ingefæren, gurkemeie, hvitløk og korianderfrø. Når det er ferdigstekt, tilsettes øllet. La dette putre i 10 minutter. I mellomtiden ristes sennepsfrø, nellik og spisskummen, resten av korianderfrøene, og de hele pepperkornene i 2-3 minutter i ei tørr panne. Deretter tilsettes eddik, løk, chilipulver, resten av gurkemeien, resten av ingefæren, og la dette steke i en 3-4 minutter. Tilsett melet og bland godt. Bland kjøttblandingen i, og la det koke sammen i en 10 minutter. Til sist tilsettes honning og gresk yoghurt, og kanskje litt salt eller eddik hvis det behøves.

Oppskrift er inspirert av Andreas Viestad, fra boka "Smak av krydder".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar