Ingredienser:
500 g kjøttdeig
500 g kjøttdeig
1 ts salt
3 ss finhakket ingefær
1 ts malt karry madrass
4 fedd hvitløk
1 ss korianderfrø
2½ dl mørkt øl
½ ss sennepsfrø
3 nellikspiker
1 ts spisskummenfrø
2 ts sort pepper
2 ss hvitvinseddik
2 løk
1 ss chilipulver
1 ss hvetemel
3 ss gresk yoghurt
litt honning
Fremgangsmåte:
Stek kjøtt, salt, halvparten av ingefæren, gurkemeie, hvitløk og korianderfrø. Når det er ferdigstekt, tilsettes øllet. La dette putre i 10 minutter. I mellomtiden ristes sennepsfrø, nellik og spisskummen, resten av korianderfrøene, og de hele pepperkornene i 2-3 minutter i ei tørr panne. Deretter tilsettes eddik, løk, chilipulver, resten av gurkemeien, resten av ingefæren, og la dette steke i en 3-4 minutter. Tilsett melet og bland godt. Bland kjøttblandingen i, og la det koke sammen i en 10 minutter. Til sist tilsettes honning og gresk yoghurt, og kanskje litt salt eller eddik hvis det behøves.
Oppskrift er inspirert av Andreas Viestad, fra boka "Smak av krydder".
Oppskrift er inspirert av Andreas Viestad, fra boka "Smak av krydder".
Ingen kommentarer:
Send en kommentar