Ingredienser:
2 ss koriander
1 ss spisskummen
1 tynn kanelstang, 5-7 cm
1 tørket chili
1 ts hvite sennepsfrø
1 ts fennikel
1 ts kardemommefrø
1 ts bukkehornsfrø
2 laurbærblad
1 ss stødt gurkemeje
1 ts stødt ingefær
1 ts chilipulver
½ dl eplecidereddik
½ dl nøytral olje
Fremgangsmåte:
Rist de hele krydderiene, og stør dem til pulver i en morter eller kaffekvern. Dette blandes med resten av krydderiene. Deretter blandes eplecidereddiken sammen med krydderiene. La denne pastaen hvile i en snau ½-time. Til sist skal pastaen stekes i oljen i en 5 minutter, under jevnlig røring. Pass på, det kan sprute! Ta pannen av varmen og la det hvile seg i en 5-10 minutter. Hvis oljen flyter opp til toppen, er pastaen ferdig. Hvis ikke, tilsett litt mer olje og stek i ytterligere et par minutter. Hvis pastaen oppbevares i sterile og lufttette glass, kan den holde seg ganske lenge i kjøleskapet. Denne oppskriften er ikke veldig stor, og kan med fordel tredobles.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar