f Munngodt: Langtidsbakte tomater

21/04/2010

Langtidsbakte tomater



Ingredienser:
1,5 kg cherrytomater
ca. 3 ss olivenolje
Salt
Pepper
Fersk timian
4 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:
Skjær tomatene i halve, ha i en ildfast form. Finhakk hvitløk, og ha hvitløk, salt, pepper, timian og litt olivenolje i blandingen. Bland det hele godt sammen, og la det kose seg i ovnen på ca. 110 grader i 3-4 timer. Etter det kan de gjerne stå natten over i ovnen etter den er skrudd av. Når morgenen kommer er det bare å ha blandingen på glass, fyll etter med olivenolje så tomatene dekkes, og sett i kjøleskapet. Når glassene er skylt med atamon, kan det holde seg i kjøleskapet i flere uker.

PS: Har hørt om en annen teknikk som går ut på at ovnen skal varmes opp til 220 grader, og så snart tomatene er kommet i ovnen skal den skrues av - og la stå natten over. Det vil vi prøve neste gang :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar