f Munngodt: Spicy chutney m. rabarbra

21/04/2010

Spicy chutney m. rabarbra



Basis:
1 kg rabarbra
300 g sukker
0,5 dl epleeddik
0,5 dl lagereddik

Krydder:
1 stor kanelstang
1 ts tørket chili
2 stk. lakrisrot
1 ss korianderfrø
5 kardemommekapsler
1 ts hel spiskommen
1 laurbærblad
1 ts revet muskatnøtt
1 ss sennepsfrø
1 ss sort pepper

Fremgangsmåte: 
Ta skallet av rabarbrastengene. Skjær i små biter, ha over i en ildfast form. Ha alle de andre ingrediensene i, og bland det hele sammen. Stekes i ovnen på 170 grader i ca. 1 time. Rør litt i blandingen underveis. Plukk ut ting som ikke skal være i en chutney - fx. "barken" på kanelstang og lakrisrot. La avkjøle, og ha over i et rent norgesglass el. tilsvarende. Serveres til alt mulig - vi har blandt annet spist det til svinemørbrad og hvetekjerner, men hører rykter om at den er svært god til krydret mat og karriretter.

1 kommentar:

  1. Kan man lage appelsinmarmelade med samme ingredienser (bare bytte ut rabarbra)? Har du forsøkt dette?

    Mvh

    SvarSlet