Basis:
1 kg rabarbra
300 g sukker
0,5 dl epleeddik
0,5 dl lagereddik
Krydder:
1 stor kanelstang
1 ts tørket chili
2 stk. lakrisrot1 ss korianderfrø
5 kardemommekapsler1 ts hel spiskommen
1 laurbærblad
1 ts revet muskatnøtt
1 ss sennepsfrø
1 ss sort pepper
Fremgangsmåte:
Ta skallet av rabarbrastengene. Skjær i små biter, ha over i en ildfast form. Ha alle de andre ingrediensene i, og bland det hele sammen. Stekes i ovnen på 170 grader i ca. 1 time. Rør litt i blandingen underveis. Plukk ut ting som ikke skal være i en chutney - fx. "barken" på kanelstang og lakrisrot. La avkjøle, og ha over i et rent norgesglass el. tilsvarende. Serveres til alt mulig - vi har blandt annet spist det til svinemørbrad og hvetekjerner, men hører rykter om at den er svært god til krydret mat og karriretter.
Kan man lage appelsinmarmelade med samme ingredienser (bare bytte ut rabarbra)? Har du forsøkt dette?
SvarSletMvh