f Munngodt: Grillkrydder

05/04/2010

Grillkrydder

Ingredienser:

Det er kun brukt hele krydderier (-paprika).

3 ss Sort pepper
1 ss Grønn pepper
1 ss Rød pepper
1 ss Sechzuan pepper
1 ts Lange pepper
1 ss Allehånde
1 ss Korianderfrø
2 ss Havsalt
1 ss Røkt paprika
1 ts Sterk paprika
1 ts Tørkede chilli
1 ss Oregano
1 ss Timian

Fremgangsmåte:
Sort, grønn, rød og sechzuan pepper, allehånde, lange pepper, korianderfrø og de tørkede chilli's, ristes i ei tørr panne på sterk varme. Ikke alle på en gang, men i flere omganger. Deretter støtes krydderiene i en morter eller i ei kaffekvern. Salt, oregano og timian skal også støtes, men ikke ristes. Til sist blandes alle krydderiene i en lufttett beholder. Krydder er ferskvare og mister aroma, derfor skal det oppbevares luftett og helst mørkt. Hele krydderier holder bedre på aromaen. Dette gjelder ikke salt, da salt ikke er et krydder, men et mineral.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar