f Munngodt: Kyllinglasagne med ricotta og spinat

12/03/2011

Kyllinglasagne med ricotta og spinatIngredienser:
Olivenolje
1 stor finhakket løk
1 stor finhakket gulrot
2 fedd hvitløk
2 dl hvitvin
2 kyllingfilèer
1 boks hakkede tomater
1 spiseskje tomatpurè
En skvett vann
100 g spinatblader
1 dl fløde
1 dl melk
Revet parmesan
150 g Ricotta
Salt'n pepa
Oregano
Basilikum
1 flat teskje kanel
1 teskje revet muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk og gulrot. Gulroten kan med fordel raspes. Stek grønnsakene møre, ikke brune, i en ansèelig mengde olivenolje på medium varme. Finhakk kyllingfilèene, og stek. Når kyllingfilèene er ferdigstekte, blandes de sammen med de ferdigstekte grønnsakene. Så helles hvitvinen i panna, hvor hvitvinen skal koke inn til halvparten. Deretter helles de hakkede tomater og tomatpurèen over i panna, samt krydderet (ikke muskatnøtt og kanel). La dette putre i ca. 20 minutter. Hell i en skvett vann hvis det blir for tørt.

Sett ovnen på 200 grader. Smør en form med olivenolje. Hell et tynt lag tomatsaus i formen. Legg fire pastaplater oppi. Legg et tynt lag tomatsaus på platene. Dekk tomatsausen med halvparten av spinaten og halvparten av ricottaosten. Dryss parmesanost over.

I panna hvor tomatsausen har vært, tilsettes fløten og melka (for å få med all tomatsausen). Krydre med muskatnøtt og kanel. Gi et kjapt oppkok. Ta panna av plata, og tilsett parmesanost.

Legg fire nye plater pastaplater oppå osten i formen, og dekk pastaplatene med ostesausen. Avslutt med spinat, ricotta og en solid mengde parmesanost. Gratineres i ovnen i 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar