f Munngodt: Fettucine ai Frutti di Mare

04/03/2011

Fettucine ai Frutti di Mare

Ingredienser:
10-12 store rå reker
14-15 friske blåskjell
8-9 kammuslinger
ca. 50 g. calamari (blekksprut) skjært i ringer
Olivenolje
2 fedd hvitløk
½ ts tørkede chiliflak
1,5 dl tørr hvitvin
2,5 dl tomatsaus(se oppskrift)
Salt og pepper
Frisk kruspersille
500 g fersk pasta (linguine, spaghetti eller fettucine)

Fremgangsmåte:
Tomatsaus: 1 finhakket løk, sauteres i en ½ dl olivenolje. Tilsett en boks hakkede tomater, 2 fedd hvitløk, ½ ts sukker, 1 ts tørket basilikum, litt sitronsaft, salt og pepper. Vi pleier og blende tomatsausen i 3-5 sekunder, for en finere konsistens, men det er ikke nødvendig. Så skal tomatsausen putre i ½-1 time. Det ferdige resultat, skal være cirka 2,5 dl.

Mens tomatsausen putrer, sjekker du om noen av blåskjellene er åpne. De som er åpne, skal kasseres. Hvis skallene ikke er vasket, vask dem. Deretter renskes rekene, og kammuslingene skjæres i 2, hvis du synes de er litt store. Calamarien skal skjæres i tynne ringer.

Tilsett cirka ½ dl olje i en gryte, og sauter den finhakkede hvitløken og chiliflakene på medium varme. Deretter tilsettes hvitvinen og blåskjellene. Skru opp til høy varme, og legg lokk på. La det koke i 5 minutter. Ta av lokket, og sjekk om blåskjellene har åpnet seg. De som ikke har åpnet seg, skal kasseres. Tilsett tomatsausen, og resten av sjømaten. Gi det ett oppkok, og la det putre i cirka 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland sausen med pastaen, og den finhakkede persillen. Server straks, med en frisk Italiensk hvitvin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar