800 g kalveskank
2 ss mel
2 stenger selleri, finhakket
2 store løk, finhakket
3 mellomstore gulrøtter, finhakket
2 dl tørr hvitvin
1 boks hakkede tomater
1 ss tørket merian (oregano kan også brukes)
4 laurbærblader
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kalveskanken vendes i mel, salt og pepper, og brunes i ei stor gryte (bruk gjerne ei støpejernsgryte hvis du har). Ta opp kjøttet, og stek grønnsakene på medium varme til de er møre. Tilsett kjøttet igjen, sammen med hakkede tomater, hvitvin og krydder. La retten putre under lokk i minimum 2 timer - gjerne lengre.
Tilbehør:
- Risotto (grunnoppskrift tilsatt marg fra kjøttet, margen tilsvarte her ca. 1 ts).
- Gremolata av frisk persille, 1 fedd hvitløk og skall fra en sitron - det hele ble støtt til en grov masse.
Edit: Ekte Osso Buco Milanese skal selvfølgelig serveres med en Risotto Milanese (som inneholder safrantråder som gir den karakteristiske gule fargen), men dette hadde vi dessverre ikke tilgjengelig i dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar