f Munngodt: Japanske tamarinudler med dampet laks og peanøttsaus

16.03.2011

Japanske tamarinudler med dampet laks og peanøttsaus

Ingredienser:
200 g nudler, gjerne japanske
4 ark noritang eller annen tang
2 ss sesamolje
2 vårløk
1 stor gulrot
1/2 hode broccoli
1/2 dl tamari (alt. annen soya)

Laksefileter

Til peanøttsausen:
3 ss peanøttsmør
2 ss riseddik
2 ss revet ingefær
2 ss tamari
1 ts  rørsukker

Fremgangsmåte:
Nudler: Varm sesamoljen i ei stekepanne, og sauter broccoli, vårløk og gulrot. Kok nudler etter anvisning, og vend dette i blandingen, sammen med tamari og tang.

Fisk: Damp laksefiletene i ca. 10 minutter. Anrett laksen på nudlene, og server peanøttsausen som tilbehør eller over retten.

Peanøttsaus: Bland peanøttsmør, riseddik, ingefær, tamari og rørsukker til en jevn masse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar