f Munngodt: Coq au vin

27/03/2011

Coq au vin


Ingredienser:
1,5 - 1,7 kg kylling
2 store løk
6 fedd hvitløk
2 stor gulrot
2 stangselleri
3 toppede spisekjeer hvetemel
1 dl cognac eller brandy
1,2 liter rødvin, fransk bordeaux for eksempel
5 dl Hønsebuljong*
400g bacon
250g sjampinjong
1 ss hel sort pepper
6 hele nelliker
1 ts timian
100 g sølvløk
Salt og pepper
Smør
Olje

Fremgangsmåte:
Krydre kyllingen med salt og pepper. Grovhakk løk, hvitløk, gulrot og stangselleri, og sauter i smør/oljeblanding til de blir møre. Sett grønnsakene til siden, og stek kyllingen på høy varme, så den får en fin brun farge. Deretter tilsettes grønnsakene og melet. Bland dette godt sammen.

Så skal cognacen tilsettes, og flamberes. Men før du tenner på, er det smart å flytte kasserollen, så den ikke står under vifta. Jeg satte kasserollen på gulvet, og det var bra, for flammen kom sikkert en og en halv meter opp. La flammen slukke, så tilsettes rødvinen, buljongen, nellikene og de sorte pepperkulene. Jeg la krydderet i en tekule, så de var enkle og fjerne når retten var ferdig. Så skal retten putre i cirka 1 time.

Imens stekes baconet så det blir sprøtt, og sjampinjongen sauteres lett i en panne. Dette skal i til sist. Når retten er ferdigkokt, skal grønnsakene siles fra, så det kun er kylling og saus igjen. Så skal sjampinjongen, baconet og sølvløken tilsettes. Vi serverte med baguette, og en frisk salat.

* Bruk flytende buljongkonsentrat. Det er synd å bruke terninger på en så velsmakende rett.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar