f Munngodt: Burritos

17.03.2011

Burritos





Ingredienser:
Saften fra ½ lime
Salt
Pepper
½ chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss korianderfrø, støtes i morter
1 ss spisskummenfrø, støtes i morter
4-5 dråper jalapenopeppersaus eller tabasco
250 g oksekjøtt skjært i munnrette stykker
150 g røde kidneybønner
1 glass salsa, hvis man ikke har hjemmelaget
1 paprika
2 løk
1 boks mais
1 gulrot
4 hvetetortilla
Cheddarost
Frisk koriander

Fremgangsmåte:
De åtte første ingrediensene blandes med oksekjøttet, så det blir en marinade. La dette stå, mens du skjærer grønnsaker, og lager en guacamole. Grønnsakene må gjerne skjæres ganske grovt. Når kjøttet har kost seg i marinaden, stekes kjøttet i en varm panne. Imens legges fire hvetetortillas klar, i ei langpanne. Når kjøttet nesten er ferdigstekt, tilsettes bønnene. Jeg har bønner i fryseren, som er ferdigkokt, men bønner på hermetikk, kan også brukes. Når det har fått varmen, fordeles pannens innhold over på de fire hvetetortillas. Deretter stekes grønnsakene i en god klatt olje, til de blir litt myke, men har litt tygg.

Når det er ferdig, fordeles det over kjøttet i de fire hvetetortillaene. Fold hvetetortillasene sammen, og stikk en tannpirker gjennom, så folden ikke åpner seg. Dryss cheddarost over, og sett i en forvarmet ovn på 200 grader, og gratiner til osten er gyllen. Vi serverte med en guacamole, tomat og agurk. Godt med en lys pilsner eller lager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar