En knallgrønn guacamole [ɡwakaˈmole] er en allsidig herre til det meksikanske kjøkken, særlig når det gjelder retter som tacos, burritos, enchiladas og quesedillas - eller som en dip til f.eks. nachos. Vi har etter hvert testet oss frem til denne miksen, som er blitt vår favoritt. Den er god nettopp fordi den smaker intenst av avocado og de gode krydderier, og ikke bare av rømme, som mange versjoner har en tendens til. Denne oppskriften gir en ganske mild (hvis den ikke lages spicy med vilje, selvfølgelig) smak. For oss handler det om at de forskjellige "dipper" består av en kombinasjon av noe sterkt, noe mildt og noe syrlig, og denne guacamolen er perfekt både sammen med en sterk tomatsalsa og/eller litt rømme/creme fraiche, men kan absolutt også spises alene. Vi liker vår guacamole chunky, derfor blendes den bare med en gaffel, og ikke en stavmikser.
Ingredienser:
3 modne avokadoer
2 fedd hvitløk
1 stor tomat
Saften fra en halv sitron
Salt og pepper
Knuste korianderfrø
Eventuelt chili eller jalapenños, hvis den skal være litt sterkere.
Tips: Vil du lage din guacamole litt før den skal spises? Så er det to ting du kan gjøre for å unngå at den blir brun. Legg enten avokadostenen i guacamolen, eller sørg for at den inneholder nok sitronsaft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar