"Pasta Arrabbiata"betyr "sint pasta". Hvis denne retten er lagd riktig, forstår du hvorfor. Men denne smaksbomben smaker himmelsk, det krever få ingredienser, pluss at det finnes nesten ikke enklere mat å tilberede. Vi foretrekker å lage den med frisk tagliatelle, selv om "Penne Arrabbiata" er den mest kjente versjonen av denne. Godt er det helt sikkert uansett :-)
Ingredienser:
Pasta av valgfri sort - her frisk tagliatelle
1 boks tomater av god kvalitet (alternativt tilsvarende mengde ferske, knallrøde tomater)
4 fedd hvitløk
Tørket chili (så mye du tør)
1/2 rød paprika, finhakket
OlivenoljeSalt, pepper
Evt. krydderurter som basilikum eller rosmarin
Evt. en håndfull pepperoni, chorizo eller annen krydret pølse
Parmesan
Fremgangsmåte:
Varm forsiktig (hakket) hvitløk, paprika, pepperoni og chili i ei panne med litt olje - nå begynner det å lukte godt i kjøkkenet! Tilsett hakkede tomater, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. krydderurter til slutt. Kok pasta etter anvisning, og server retten med parmesan på toppen - og selvfølgelig en del vann.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar