f Munngodt: Pasta all'Arrabbiata

22/09/2010

Pasta all'Arrabbiata





















"Pasta Arrabbiata"betyr "sint pasta". Hvis denne retten er lagd riktig, forstår du hvorfor. Men denne smaksbomben smaker himmelsk, det krever få ingredienser, pluss at det finnes nesten ikke enklere mat å tilberede. Vi foretrekker å lage den med frisk tagliatelle, selv om "Penne Arrabbiata" er den mest kjente versjonen av denne. Godt er det helt sikkert uansett :-)


Ingredienser:
Pasta av valgfri sort - her frisk tagliatelle
1 boks tomater av god kvalitet (alternativt tilsvarende mengde ferske, knallrøde tomater)
4 fedd hvitløk
Tørket chili (så mye du tør)
1/2 rød paprika, finhakket
Olivenolje
Salt, pepper
Evt. krydderurter som basilikum eller rosmarin

Evt. en håndfull pepperoni, chorizo eller annen krydret pølse
Parmesan


Fremgangsmåte:
Varm forsiktig (hakket) hvitløk, paprika, pepperoni og chili i ei panne med litt olje - nå begynner det å lukte godt i kjøkkenet! Tilsett hakkede tomater, og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt, pepper og evt. krydderurter til slutt. Kok pasta etter anvisning, og server retten med parmesan på toppen - og selvfølgelig en del vann.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar