Rømmegrøt skal lages av rømme, obviousily. God fet seterrømme. Men i Danmark finner vi ikke noe som heter rømme. Creme fraiche dog, finnes i massevis. Jeg vet ikke hva forskjellen er, men mon ikke man kan lage en god rømmegrøt av det allikevel? Joda, grøten ble god den. Men det obligatoriske rømmefettet var fraværende. Vi brugte creme fraiche med en fettprosent på 38. 5 desiliter for å være nøyaktig. Dette fikk småputre i cirka 5 minutter, før vi tilsatte 1 dl siktet hvetemel. Nå skulle egentlig fettet begynne og sive opp til overflaten, men det skjedde som sagt ikke med creme fraichen. Derfor tilsatte vi den siste desiliteren med hvetemel, og spedde på med 5 dl melk. Det er viktig at melet blir siktet, ellers kan grøten klumpe. Grøten smakte faktisk rømmegrøt, så hva forskjellen er, vet vi fortsatt ikke. Rømmegrøt skal serveres med rømmefett :(, kanel og sukker. On the side smaker det godt med kald potet og spekeskinke eller pølse.
Hei. Noe av forskjellen på creme frech og seterrømme er at rømmen ikke er kokestabil. Den skiller altså ut fettet under koking og man får det klassiske rømmefettet. Det gjør ikke creme frech, så der har du forklaringen��
SvarSlet