f Munngodt: Pasta med basilikum, mozzarella og tomater

11/09/2010

Pasta med basilikum, mozzarella og tomater


Fredag er vi typisk litt slitne - derfor er det ofte lettvinte pasta- eller pizzaretter på menyen. Denne varianten er enkel og knallgod, men krever gode råvarer.


Ingredienser:
Ca. 250 g knallrøde plommetomater. (Er det helt utenfor sesong og umulig å finne, bruk heller hermetikktomater av god kvalitet).
1 pakke spinatblader
Ca. 5 ss basilikumpesto
3 fedd hvitløk
Salt, pepper
Olivenolje
Fersk tagliatelle

Fremgangsmåte:
Sautér tomater og hvitløk i rikelig mengde olivenolje, før spinatbladene tilsettes. La sausen simre i et kvarters tid, og smak til med pesto, olivenolje, salt og pepper. Til slutt - rund av med litt parmesan.
Tagliatelle kokes i litt salt, før pasta og tomatsaus blandes sammen. Server med frisk mozzarella og basilikumblader på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar