f Munngodt: Andebryst i soyamarinade med nudler

26/09/2010

Andebryst i soyamarinade med nudler



Dette er en asiatisk inspirert rett med soyamarinert and i hovedrollen, spottet i dagens mat-tillegg i Politiken. Vi valgte å servere fuglen til nudler med stekt broccoli, spinat, paprika og fennikel, samt litt tahin.

Fuglen smakte helt fortreffelig - slik gjorde vi: 
Start med å snitte firkanter i andebrystets hudside. Deretter saltes og peppres fuglen. Så skal fuglen marineres i en blanding som består av:

1 dl nøytral olje
6 ss soyasaus
1 appelsin (både skall og saft)
2 fedd hvitløk
1 stjerneanis
3-4 cm ingefær

Hvitløken skal hakkes fint eller rives, stjerneanisen skal knuses, og ingefæren skal rives. Fuglen skal ligge i marinaden i mindst 1 time, men kan godt ligge lengre. Når fuglen er ferdigmarineret, tendes ovnen til 175 grader. Stek fuglen, med skinnsiden ned, i ei varm stekepanne. Stek i ett par minutter, så skinnet blir litt sprøtt. Så ferdigstekes anda i ovnen i cirka 5-10 minutter alt avhengig av fuglens størrelse. Kjøttet må godt ha en fin rød farge. Så smaker det best!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar