f Munngodt: Eplechutney

18/09/2010

Eplechutney


Dette er en absolutt nydelig, krydret eplechutney etter oppskrift av Camilla Plum fra DR-programmet "Camilla Plum og den sorte gryde". Vi bruker den som tilbehør til kjøtt, ost - det meste egentlig.

Ingredienser:
1,5 kg epler
300 g sukker
2 dl eplecidereddik
2 dl cider
1 stor kanelstang
1 ss hele korianderfrø
10 hele, grønne kardemommekapsler
1 ss hel spisskummen
2 laurbærblader
4 ss skåret lakridsrot
2-3 chili
2 hele muskatplommer
2 ss gule sennepsfrø

Fremgangsmåte:
Skjær eplene i grove biter. Hell eplene over i en ildfast form, sammen med alle andre ingredienser. Bland det hele godt sammen og sett det i ovnen på 150 grader i cirka 1 time (avhengig av eplesort). Til slutt brukte jeg en gaffel til å mose de siste eplebitene.

Så hadde jeg chutneyen over i et sterilt glass, og oppbevarer glasset i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar