08.09.2010
Risotto med laks
Note: Stor porsjon for at det skal bli lunsjrester i morgen!
Ingredienser til risotto:
ca 0,8 l buljong
5 ss olivenolje
5 ss smør
1 finhakket løk
finhakket stangselleri
400 g risottoris
3 fedd hvitløk
2 glass tørr hvitvin
Parmesan
En neve finhakket basilikum
Salt
Pepper
Litt saft fra en sitron
Varm olje i en stor kasserolle, la løk, selleri og hvitløk surre til det blir bløtt. Hell ris over, så vinen. La risene trekke til seg væsken, før buljongen tilsettes - litt etter litt. Når væsken er kokt inn, og risen kjennes ferdig ut (men med litt motstand) avsluttes retten med en god dæsj smør, samt parmesan og krydder etter smak.
I en panne stekes 4 laksefileter i olje, krydret med salt, pepper og sitronsaft.
Som tilbehør sauteres 1 squash/courgette og 1 paprika, skåret i staver.
Lagret under:
Fisk/skalldyr,
Italiensk,
Middag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar