f Munngodt: Risotto med laks

08.09.2010

Risotto med laks



Note: Stor porsjon for at det skal bli lunsjrester i morgen! 


Ingredienser til risotto:
ca 0,8 l buljong
5 ss olivenolje
5 ss smør
1 finhakket løk
finhakket stangselleri
400 g risottoris
3 fedd hvitløk
2 glass tørr hvitvin
Parmesan
En neve finhakket basilikum
Salt
Pepper
Litt saft fra en sitron

Varm olje i en stor kasserolle, la løk, selleri og hvitløk surre til det blir bløtt. Hell ris over, så vinen. La risene trekke til seg væsken, før buljongen tilsettes - litt etter litt. Når væsken er kokt inn, og risen kjennes ferdig ut (men med litt motstand) avsluttes retten med en god dæsj smør, samt parmesan og krydder etter smak.

I en panne stekes 4 laksefileter i olje, krydret med salt, pepper og sitronsaft.
Som tilbehør sauteres 1 squash/courgette og 1 paprika, skåret i staver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar